Naturalissima kozmetika

100% prirodna
za zdravu i hidratiziranu kožu

Još od antičkih vremena, prirodna ulja su omiljena sredstva za njegu kože, a zapadnjačka kozmetika ih je samo ponovno otkrila. Za razliku od svoje mnogo razvijenije i komercijalnije sestre, prirodna kozmetika se počela razvijati tek posljednjeg desetljeća. Od trenutka kada sam osjetila koliko odgovara mojoj dehidriranoj i alergijama sklonoj koži, stalno je koristim i mišljenja sam da ne postoji niti jedan jedini sintetski sastojak koji bi adekvatno zamijenio prirodne sastojke, nahranio, ovlažio i regenerirao kožu onako kako je to u stanju napraviti kvalitetna prirodna kozmetika.

Prednost prirodne kozmetike nad komercijalnim proizvodima je u tome što ona koristi masnoće srodne masnoćama naše kože, prirodne ovlaživače i emulgatore, razne biljne ekstrakte, kvalitetna bazna i eterična ulja, hidrolate i odustaje od sintetskih konzervansa, umjetnih boja i mirisa, mineralnih ulja i svih ostalih sastojaka (naftni derivati) koji mogu uzrokovati razne kožne probleme- alergije, začepljenje pora, dehidraciju, akne, probleme sa pigmentacijom, ali i djelovati generalno toksično. Tvari iz prirodne kozmetike koža prepoznaje i ugrađuje ih u svoje stanice, što nije slučaj s naftnim derivatima Često se žene žale da im se koža navikla na neku kremu koja više ne djeluje, iako su njezinim djelovanjem u početku bile oduševljene. Prirodna kozmetika ne uzrokuje ovisnost kože i ne smanjuje njezino djelovanje. Ona djeluje tako da potiče kožu kako bi sama proizvodila kolagenska i elastinska vlakna, da spriječava gubitak vlage i stvara lipide koji su joj potrebni za zaštitu.

U vrijeme kada se sve više vraćamo prirodnim alternativama u njezi kože, važno je prepoznati biljna i eterična ulja najviše kakvoće, potvrđene pod nadzorom specijalista kontrole kvalitete i ispitivanja lijekova prema farmakopejskim propisima.

U proizvodima za njegu lica i tijela, Naturallissima koristi isključivo organska hladno prešana biljna i eterična ulja, bez umjetnih gnojiva, pesticida i herbicida, ne sadrži tvari životinjskog porijekla.

Sve kremice, serumi, pilinzi, gelovi, maske, šamponi, sapunčići…ručno su rađeni, s puno truda, rada, a još vise ljubavi, kako bi nastao proizvod kojim će vaša koža biti zadovoljna, hidratizirana, nahranjena… Uživajte

Blanka Matković, fitoaromaterapeut

Naturalissima

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.