Naturalissima

NaturalissimaJoš od antičkih vremena, prirodna ulja su omiljena sredstva za njegu kože, a zapadnjačka kozmetika ih je samo ponovno otkrila. Za razliku od svoje mnogo razvijenije i komercijalnije sestre, prirodna kozmetika se počela razvijati tek posljednjeg desetljeća. Od trenutka kada sam osjetila koliko odgovara mojoj dehidriranoj i alergijama sklonoj koži, stalno je koristim i mišljenja sam da ne postoji niti jedan jedini sintetski sastojak koji bi adekvatno zamijenio prirodne sastojke, nahranio, ovlažio i regenerirao kožu onako kako je to u stanju napraviti kvalitetna prirodna kozmetika.

Prednost prirodne kozmetike nad komercijalnim proizvodima je u tome što ona koristi masnoće srodne masnoćama naše kože, prirodne ovlaživače i emulgatore, razne biljne ekstrakte, kvalitetna bazna i eterična ulja, hidrolate i odustaje od sintetskih konzervansa, umjetnih boja i mirisa, mineralnih ulja i svih ostalih sastojaka (naftni derivati) koji mogu uzrokovati razne kožne probleme- alergije, začepljenje pora, dehidraciju, akne, probleme sa pigmentacijom, ali i djelovati generalno toksično. Tvari iz prirodne kozmetike koža prepoznaje i ugrađuje ih u svoje stanice, što nije slučaj s naftnim derivatima Često se žene žale da im se koža navikla na neku kremu koja više ne djeluje, iako su njezinim djelovanjem u početku bile oduševljene. Prirodna kozmetika ne uzrokuje ovisnost kože i ne smanjuje njezino djelovanje. Ona djeluje tako da potiče kožu kako bi sama proizvodila kolagenska i elastinska vlakna, da spriječava gubitak vlage i stvara lipide koji su joj potrebni za zaštitu.

U vrijeme kada se sve više vraćamo prirodnim alternativama u njezi kože, važno je prepoznati biljna i eterična ulja najviše kakvoće, potvrđene pod nadzorom specijalista kontrole kvalitete i ispitivanja lijekova prema farmakopejskim propisima.

U proizvodima za njegu lica i tijela, Naturallissima koristi isključivo organska hladno prešana biljna i eterična ulja, bez umjetnih gnojiva, pesticida i herbicida, ne sadrži tvari životinjskog porijekla.

Sve kremice, serumi, pilinzi, gelovi, maske, šamponi, sapunčići…ručno su rađeni, s puno truda, rada, a još vise ljubavi, kako bi nastao proizvod kojim će vaša koža biti zadovoljna, hidratizirana, nahranjena… Uživajte

Blanka Matković, fitoaromaterapeut